och läser artikeln
"Jullunch på Ekebyhovs slott slutade på operan – Ekerös skattebetalare får betala 90 000 kr"

Startsida - www.ekerobloggen.se    Alla artiklar 2007-    Alla artiklar december 2006-november 2004
Senaste 10 artiklarna   Senaste kommentarer   Länksamling   Mejla Ekeröbloggen    Om Ekeröbloggen
Redaktionsråd & ansvarig utgivare    Kontakt    Publiceringsregler    Citera & kopiera    Cookies    
XML: RSS Feed
XML: Atom Feed

Jullunch på Ekebyhovs slott slutade på operan – Ekerös skattebetalare får betala 90 000 kr

Efter Aftonbladets avslöjande om en konferens för en kvarts miljon har Reuterskiöld upprepat sagt att ett av Ekerös viktigaste mål är att vara en attraktiv arbetsgivare och då gäller det att visa uppskattning. Reuterskiöld lever som han lär.
Reuterskiöld bjöd den 5 december chefer på glögg och jullunch med efterföljande transport till operan. Totalt kostade detta skattebetalarna 90 000 kr.

  Den lyxiga konferensen på ett högfjällshotell för nästan en kvarts miljon kr försvarar kommunalrådet Reuterskiöld med att ett av Ekerös viktigaste mål är att vara en attraktiv arbetsgivare. Och då gäller det enligt Reuterskiöld att visa uppskattning.

Reuterskiöld visar nu fortsatt vägen genom att bjuda chefer på glögg och jullunch på Ekebyhovs slott för 50 000 kr. Efter jullunchen var det transport till operan för att se Barberaren i Sevilla. Det kostade 40 864 kr.

Reuterskiöld ser inga problem med chefernas julbord och operabesök för över 90 000 kronor enligt ett uttalande i Aftonbladet.     

Räkningen för detta, liksom kommunledningens återkommande konferensresor till skidorter, betalas av skattebetalarna i Ekerö.

Och nu väntar många kommunanställda på att kommunen visar även dem uppskattning genom julbord för 650 kr per person och transport efteråt till lämplig teater.

Ska Ekerö vara en attraktiv arbetsgivare kan inte bara vissa få förmåner lång bortom vad som är normalt för hemtjänstpersonal, lärare osv,

En attraktiv arbetsgivare kan inte särbehandla vissa grupper. Det retar upp personalen om andra får en lyxig jullunch och de själva knappt en jultallrik. Det är inte ett sätt som skapar en attraktiv arbetsgivare.

Plikt att gå på operan för att gagna skattebetalarna
Aftonbladet frågar: Varför ska skattebetalarna bekosta operabiljetter?

Reuterskiölds svarar: "Vi är en skattefinansierad verksamhet. Alla våra pengar är kommuninvånarnas. Och det är vår plikt att förvalta dem så bra som möjligt. I det ligger att vara en attraktiv och bra arbetsgivare".

Enligt Reuterskiöld blir det alltså mer attraktivt att arbeta i Ekerö kommun om vissa får gå på operan och vissa enbart får läsa om detta i Aftonbladet eller kanske på Ekeröbloggen.

Det bör tilläggas att före jullunchen redogjorde Reuterskiöld för "Vad händer nu i Ekerö på flykting- och integrationsfronten?"

En viktig redogörelse då kommunstyrelsen i Ekerö har meddelat Migrationsverket att kommunen kommer att göra en paus i mottagandet av nyanlända. Kommunen har enligt Reuterskiöld inga bostäder att erbjuda.

 

Redaktör Red Fredag 9 December 2016 kl 15.48


Kommentarer


Skriv själv en kommentar till artikeln!

Den publiceras när redaktionen godkänt den. Grundlagsskyddet gäller därmed också för kommentarer. Otillåtet innehåll publiceras inte.

Kommentarer får inte vara uppviglande, utgöra hets mot folkgrupp, innehålla barnpornografi eller olaga våldsskildring eller göra intrång i upphovsrätt. Undvik att namnge personer som inte har beslutsfattande ställning eller som inte är allmänt kända. En kommunpolitiker kan alltså namnges, men inte kommunens receptionist. Kommentarer som har karaktären av hälsningar, obefogade personangrepp, diskriminering, sexism, nonsens eller reklam raderas, liksom länkar till sidor med otillåtet innehåll.

Tänk på att dina åsikter får mer tyngd om du sätter ut ditt namn. ekeröbloggen kan komma att redigera eller korta ner din kommentar.

Senaste 10 artiklarna
M i Ekerö Dålig affär att sälja villan och hyra den – bra att sälja och hyra Sanduddens skola   2017-04-03
Upplåtelse av torgplatser görs på nytt sätt – Ekerö kommunfullmäktiges beslut följs inte   2017-03-27
Gerbys yttrande till Skolinspektionen om Engelska skolans etablering är naivt och felaktigt   2017-03-23
Kedjereaktion i Ekerö, även KD och C hoppar av att omvandla Sandudden till friskola   2017-03-21
Engelska skolan i Sandudden i Ekerö – dröm eller verklighet   2017-03-19
Adam Reuterskiölds ovärdiga teater.   2017-03-14
Utredningen om Sanduddens skola i Ekerö dras i långbänk   2017-03-11
Reuterskiöld (M) lever i sin egen värld när det gäller Ekeröbornas trafiksituationen   2017-03-08
Ekerö kommun – politiker lyssnar inte, vanskött ekonomi, brist på skollokaler   2017-03-01
Mark- och miljödomstolen - Bygglovet olagligt för tennisbanor vid Björkuddsvägen i Ekerö   2017-02-28
Läs mer om Sri Lanka Faddrar
Senaste kommentarer